vrijdag 23 december 2016

Voedingsactie Vlaams Parlement levert 19.000 euro op voor Music For Life



Enkele prominenten van de Vlaamse Regering kwamen vanmiddag langs op het domein De Schorre te Boom, om een cheque van meer dan 19.000 euro te overhandigen ten voordele van Music For Life 2016. Het bedrag is geen gift van de overheid, maar de opbrengst van een actie in het kader van gezonde voeding. Het initiatief werd volledig op poten gezet door medewerkers van het Vlaams Parlement zelf.

Het was Vlaams Minister-President Geert Bourgeois zelf die de cheque overhandigde. Pierre Lementeur, administratief medewerker in het Parlement en een van de drijvende krachten achter de actie, mocht tekst en uitleg komen geven. “Het is algemeen geweten dat we de bevolking meer voeling willen geven met gezonde voeding. Dat willen we niet alleen doen via campagnes door de overheid, we vonden het nu ook een goed idee om zelf op een markt te gaan staan zodat alle politici op een geamuseerde wijze gezonde voeding konden verkopen voor het goede doel. Op die manier brengen we ook de politiek weer wat dichter bij de mensen.”

Gebakken lucht is de specialiteit van de regering.
Al de verkochte gerechten en producten blijken eigen creaties van de parlementaire medewerkers. Lementeur: “Het is weinig bekend maar er zitten best wel wat goede hobbykoks in het Vlaams Parlement. De specialiteit van leden van de coalitie is doorgaans dezelfde: gebakken lucht. Hier werd dan ook enorm veel van verkocht.”
 
Bij de kraampjes van de oppositie zag je kabinetsmedewerkers vooral peren stoven. Bij Hendrik Vuye, ex-NV-A en intussen onafhankelijke, waren de rapen dan weer gaar. Ook de zuurpruimen van Vlaams Belang gingen vlotjes over de toonbanken. In totaal werd maar liefst 57.452 euro ingezameld voor Music For Life. “Na aftrek van de belasting op inkomsten, premies op de sociale zekerheid, aanrekening voordelen van alle aard, correctiefactor op het gebruik van groene stroom bij de marktkraampjes, gewest- en gemeentebelasting en de kosten voor de typische marktkramersvoorschorten, blijft er nog een prachtige 19.197 euro over voor het goede doel,” aldus Pierre Lementeur. Tevens wil hij expliciet alle parlementsleden danken die hun medewerking verleenden aan deze actie, behalve de socialisten, “want die wilden weer dat alles gratis werd weggegeven.”
 
De Vlaamse Regering benadrukt verder dat alle kraampjes voorzien waren van een witte kassa.

1 opmerking:

  1. Naast De Tijd is De Oedelemse Courant de referentie/vluchtheuvel voor kwalitatieve, dus objectieve - dus niet: "constructieve" - journalistiek.

    BeantwoordenVerwijderen