woensdag 18 maart 2020

Palestijnen boos dat Aalst Carnaval niet met hen lacht.


Enkele weken na Aalst Carnaval zindert de commotie nog steeds na. Nadat heel wat joodse organisaties niet te spreken waren over de spot en karikaturen, en dit als antisemitisme bestempelden, mengen nu ook de Palestijnen zich in het debat. Zij hekelen niet de spot, maar net het gebrek daaraan.
Tijdens Aalst Carnaval viel geen enkele Arafatsjaal te bespeuren.

Verschillende Palestijnse groeperingen hebben zich intussen verenigd en een gezamenlijke klacht tegen Aalst Carnaval neergelegd bij de Verenigde Naties. Abu Al-Aaf, woordvoerder van de Palestijnse belangenverenigingen, spreekt van regelrechte discriminatie. “Eens te meer wordt duidelijk gemaakt dat wij voor de rest van de wereld niet meetellen en men alleen maar aandacht heeft voor IsraĆ«l. In Aalst beweert men voortdurend dat ze toch zo tolerant zijn en net daarom ‘met alles en iedereen lachen’? Wel, heeft u misschien 1 Arafatsjaal gezien tijdens de stoet? Pruiken met joodse krullen, ja die waren er genoeg, maar wij tellen uiteraard weer niet mee.”

De Palestijnen vragen dan ook niets minder dan een permanent verbod op Aalst Carnaval in de toekomst. De ‘joodse spot’ in Aalst is voor hen het bewijs dat de IsraĆ«lisch-Palestijnse kwestie eens te meer eenzijdig belicht wordt. “Als dat provinciestadje zo nodig wilt lachen met joden, dan is het maar normaal dat ze dat ook met ons doen”, aldus Al-Aaf. “Terwijl het zo simpel kan zijn. Met een paar jongeren die, gekleed in lompen, stenen gooien naar de ordediensten zouden we al tevreden zijn.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten