zondag 15 maart 2020

Coronavirus: ook gouden handdruk niet meer toegelaten


Nu de impact van het coronavirus Covid-19 op de samenleving meer en meer duidelijk wordt, verstrengt ook de overheid haar maatregelen om de verdere verspreiding van het virus te vertragen. Hierbij spelen vooral een aantal hygiënische aspecten een belangrijke rol. Zo wordt al geruime tijd aangeraden om minstens 1 meter afstand van elkaar te houden, niet te kussen noch een hand te geven.

Daar voegt de overheid nu nog een extra maatregel aan toe: ook de gouden handdruk wordt tijdelijk verboden. Hans De Morser van het Crisiscentrum Volksgezondheid: “We rekenen op de burgerzin van de voltallige bevolking opdat we zo goed mogelijk het hoofd kunnen bieden aan deze crisis. Elke vorm van handdruk is afgeraden, ook een gouden.”

De maatregel is een stevige streep door de rekening van enkele topfunctionarissen. O.a. Didier Grandriche, Gedelegeerd Bestuurder bij Construx Worx uit Bavikhove, behoort tot de gedupeerden. “Na 23 jaar dienst bij Construx Worx zou ik eerstdaags de firma verlaten met een forse gouden handdruk. Door de verstrengde hygiënevoorschriften kan dat helaas niet meer. Nog maar eens een bewijs hoe hard dit virus inhakt op de economie.”

De 63-jarige Grandriche loopt door de maatregel een handdruk mis van maar liefst 453.000 euro. “Met dat geld had ik heel wat mensen kunnen bijstaan in hun strijd tegen het Coronavirus... Neen, grapje natuurlijk. Ik zou er een luxeyacht mee gekocht hebben in Venetië. Kutvirus.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten