dinsdag 28 mei 2019

Kompany wordt speler-kinesist bij Anderlecht


In de meeste landen zit de voetbalcompetitie erop en dus beginnen de clubs zich te roeren op de transfermarkt. De eerste toptransfer in de Jupiler League is alvast een feit: Anderlecht pakt uit met niemand minder dan Vincent Kompany. Paars-wit haalt de Rode Duivel terug naar België in de dubbelrol van speler-kinesist.

Eerder liet Kompany zelf al weten na 11 jaar afscheid te zullen nemen van zijn huidige club, de Engelse landskampioen Manchester City. “Vince the Prince” keert terug naar België bij de club waar zijn profcarrière begon.

RSCA-voorzitter Marc Coucke glunderde bij de bekendmaking van het nieuws. “Ik kon niet gelukkiger zijn. De terugkeer van Vincent naar zijn grote liefde, Anderlecht, is enorm belangrijk voor ons. We halen een wereldster binnen. En hoe: als speler-kinesist! De eerste voetballer die zijn eigen blessures zal behandelen.”

Het is net Kompany's blessuregevoeligheid die een belangrijke troef vormt bij zijn komst naar de Belgische recordkampioen. “Niemand kent meer van blessures dan hij”, laat Coucke optekenen. "Ik zal nooit het moment vergeten waarop 'Vinnie' ja zei tegen ons project. We schudden elkaar de hand en gelijk brak-ie zijn pols. En ik wist: dit wordt een succesverhaal.”

Onder impuls van Kompany voert Anderlecht komend seizoen een volledige rebranding door. Zo wordt het trainingscentrum in Neerpede omgedoopt tot Neervalle, en het Constant Van den Stock-stadion heet vanaf komend seizoen Constant Revalideren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten