dinsdag 11 september 2018

Tientallen trancemigranten opgepakt in West-Vlaanderen


"Een van de grootste antidance-acties die we ooit deden" 


In de provincie West-Vlaanderen heeft de politie vannacht een grote actie gehouden tegen trancemigranten. In de haven van Zeebrugge, in danscafés en aan verschillende uitgaansbuurten werden ruim 200 agenten ingezet. Er werden in totaal 97 trancemigranten opgepakt

"Het is één van de grootste antidance-acties die we al ooit gedaan hebben", zegt Carl Decaluwé, de gouverneur van West-Vlaanderen. "Trancemigranten overspoelen tegenwoordig West-Vlaanderen, meer dan ooit tevoren. Dat de Belgische dance-scene nog altijd hoog aangeprezen staat in het buitenland is een fijn cultureel gegeven, maar dat betekent niet dat we nu zomaar de grenzen kunnen openzetten voor een onaflatende instroom van bollenslikkende, trainingspakdragende dancefanaten. Zelfs lokale danscafés in anders zo rustige gemeenten hebben meer en meer last van illegale trancemigranten. Het is niet zo dat het probleem zich tegenwoordig enkel nog stelt tot Tomorrowland. Hoog tijd dus dat we door een sterke, gecoördineerde politieactie konden ingrijpen. Uiteindelijk is en blijft het trancegenre teringherrie van jewelste."

Bij de actie werden in totaal 97 trancemigranten opgepakt. Agenten konden op de snelweg onder meer een partybus klemrijden met daarin 31 mensen die vanuit Discotheek Boenk-à-Boenk in Noord-Frankrijk ons land waren binnengedrongen. 

"Trance is en blijft teringherrie", aldus Decaluwé.
"Ik heb een aantal gesprekken gehad met die mensen", vertelt Decaluwé. "Die kwamen uit Engeland, Zwitserland en zelfs Portugal. Ik heb lang gesproken met hen om ze proberen te overtuigen terug te keren, maar die wilden echt allemaal naar de Carré in Willebroek. Dat is voor hen toch een beetje het beloofde land." 

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) reizen vandaag naar Groot-Brittannië voor overleg. Ze zullen vragen om Britse agenten naar ons land te sturen om hier trancemigranten te ontmoedigen om via Zeebrugge naar de Carré te trekken. “De Britse dance-scene moet tegenwoordig niet veel meer onderdoen voor de Belgische. Dat die nachtraven in hun eigen land gaan raven!” is Francken formeel.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten