vrijdag 12 oktober 2018

Politiek reageert op voetbalschandaal: “En onze aandacht dan?”


Het schandaal in de Belgische voetbalwereld domineert al enkele dagen de voorpagina’s. Vanuit alle windrichtingen worden de onthullingen over corruptie en matchfixing streng veroordeeld, en ook vanuit de politiek konden de reacties uiteraard niet uitblijven. Politici reageren verbolgen op het schandaal, dat ervoor zorgt dat zij nu - vlak voor de lokale verkiezingen van aanstaande zondag - niet langer zelf in de spotlights staan. O.a. Ward De Bever, voorzitter van de partij VN-A, schiet met scherp op de media én het parket.


"Voetbalschandaal? En onze aandacht dan?"
“Het kan toch niet dat enkele dagen voor de verkiezingen, het niet de politiek is dat het nieuws domineert?”, fulmineert De Bever. “Dat voetbalschandaal neemt alle aandacht weg van de politieke ruzies! Ons gekrakeel wordt verbannen naar de middenkaternen van de kranten, het is gewoon ongehoord.”

Ruth Gwendolynen, fractieleidster van de liberale Open DLV, treedt De Bever bij. “Geef toe dat de timing toch hoogst verdacht is? Vlak voor de verkiezingen beslist het parket om actie te ondernemen in een voetbalschandaal en zo het nieuws te kapen. En onze aandacht dan? Hoe moet de kiezer kunnen uitmaken wie nu uiteindelijk de grootste politieke smeerlap van ons allemaal is?"

De overheid bevestigt dat ze zich eerstdaags zal moeien met het onderzoek en het parket eens goed de levieten zal lezen, teneinde dergelijke timing-blunders in de toekomst te vermijden. De vraag stelt zich dan ook, of met politieke bemoeienissen de scheiding der machten niet in gevaar komt. Zowel De Bever als Gwendolynen ontkennen dit. “Scheiding der machten? Ach, wat kan het ons verdommen,” aldus Gwendolynen. “Ik verlies ‘s morgens al genoeg tijd met een degelijke scheiding in mijn haarlijn te krijgen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten