zaterdag 7 november 2020

NV-A vraagt verbod op Luikse wafels

De horeca- en voedingssector zijn niet te spreken over een nieuw wetsvoorstel van NV-A. De Vlaams-nationalistische partij vraagt een totaalverbod op de verkoop van Luikse wafels in Vlaanderen. De partij wil hiermee andermaal benadrukken hoe belangrijk zij het vinden dat de communautaire grenzen gerespecteerd worden.

“De laatste keer dat ik op de kaart keek, was dat hier nog altijd Vlaanderen”, vertelt Peter De Roover ietwat zuur. De Roover is fractieleider voor NV-A in de Kamer en uitgesproken voorstander van een confederaal België, op alle vlakken. “En dat betekent dus ook dat Luikse wafels aan de andere kant van de taalgrens thuishoren.”

De Roover wijst verder op de miljardentransfers van Vlaanderen naar Wallonië. “Er vloeit al genoeg Vlaams geld naar Wallonië. Moeten we dan echt ook nog eens in alle winkelstraten, tea-rooms en brasserieën geconfronteerd worden met hun wafels?”

“Kijk, wij zijn niet tegen Luikse wafels, laat dat duidelijk zijn”, benadrukt De Roover. “Maar er is uiteraard een reden waarom ze ‘Luikse’ heten. In ons programma drukken wij duidelijk de wens uit dat de gewesten elk voor hun eigen economie zorgen. Je koopt je ‘Gentse neuzekes’ toch ook niet in pakweg Charleroi, Namen of Rochefort?”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten