dinsdag 14 mei 2019

BREAKING: Brugge en Antwerpen fusioneren


'Antwerpen' wijzigt in 'Brugge-Kolonie'


Twaalf dagen voor de nationale verkiezingen van 26 mei gaat er een schokgolf doorheen Vlaanderen, nu bekend is geraakt dat vanaf 1 januari 2020 de steden Brugge en Antwerpen zullen fusioneren. De naam ‘Antwerpen’ verdwijnt hierbij en wordt vervangen door ‘Brugge-Kolonie’. Als belangrijkste reden voor de fusie wordt het stijgende zeeniveau aangehaald, waardoor West-Vlaanderen op termijn onder water zal komen te staan. De stadsbesturen van Brugge en Antwerpen gaven vanmorgen op een gezamenlijke persconferentie dan ook tekst en uitleg. 

Antwerps burgervader Bart De Wever (NV-A) erkent dat dit nieuws allicht velen zal verrassen. “Ik kan me heel goed voorstellen dat dit nieuws inslaat als een bom”, begon De Wever de persconferentie. “Echter zijn er heel goede en eigenlijk ook logische redenen waarom wij de fusie met stad Brugge aangaan.”

Antwerpen wordt binnenkort 'Brugge-Kolonie'.
Dirk De Fauw (CD&V), huidig burgemeester van Brugge, treedt De Wever bij. “We zoeken al heel lang naar een pro-actieve oplossing voor de toekomstige stijging van de zeespiegel. We weten dat, op termijn, bijna heel West-Vlaanderen zal opgeslokt worden door de Noordzee. Uitwijken is dus de enige mogelijkheid.”

Net om die reden werd er, na lang onderhandelen, beslist dat vanaf 1 januari 2020 beide steden zullen fusioneren, met als hoofddoel de West-Vlaming op termijn van de verdrinkingsdood te redden. De Wever neemt wederom het woord: “De NV-A wordt vaak verweten een asociale partij vol klimaatontkenners te zijn. Dan bewijzen we hiermee toch voor eens en voor altijd het tegendeel. Kijk, je kan nog zoveel klimaatmaatregelen nemen als je wil, die stijging van de zeespiegel en de overstroming van West-Vlaanderen kan je niet tegenhouden. Het land is niet meer te redden, maar dan kan je wel proberen iets voor de bevolking te doen. Door deze fusie willen we de West-Vlaming helpen met de integratie naar het binnenland. Zeg nu nog eens dat wij geen sociale partij zijn?”

Ook De Fauw is zeer opgetogen met het akkoord dat uit de bus is gekomen. “De West-Vlaming is doorgaans honkvast en erg fier op onze provincie. Uitwijken naar het binnenland is dus geen evidente zaak. We zijn dan ook erg erkentelijk dat we de naam ‘Antwerpen’ kunnen vervangen door Brugge-Kolonie, om de integratie te bevorderen.”

Op de vraag of het, geografisch gezien, niet logischer is dat Brugge in eerste instantie zou fusioneren met de stad Gent, heeft De Fauw een pasklaar antwoord: “Die fusie is in praktijk eigenlijk helemaal niet meer nodig, Gent zit sowieso al vol West-Vlamingen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten